Cum recunoaștem un produs autentic

În momentul în care decizi să îți achiziționezi o pereche de sneakers, este firesc să îți dorești garanția autenticității. Teama de a primi un model replicat este principalul motiv pentru care încă există oameni reticenți la comenzile online, în ciuda numeroaselor avantaje. Din fericire, poți evita acest risc într-un mod foarte simplu. Trebuie doar să fii atent la câteva mici detalii.

Cutia

Este primul lucru cu care intri în contact, deci verific-o atent. Elementele de branding de pe cutie trebuie să fie cele folosite în general de către brandul producător. Fii atent la font-ul logo-ului și la codurile de culoare folosite (fiecare brand are coduri de culori specifice, asupra cărora are drept exclusiv de utilizare).

Eticheta de pe cutie este foarte importantă, ea trebuie să se găsească în lateralul cutiei și să conțină: codul pantofului, mărimea, culoarea și data fabricației. Calitatea cutiei, de asemenea, este foarte relevantă.

O cutie neîncăpătoare, îndoită, cu printuri șterse sau dintr-un material slab nu va găzdui niciodată o pereche de sneakers autentică. De asemenea, poziția pantofilor în momentul deschiderii cutiei îți oferă multe indicii. Dacă nu se potrivesc în spațiul din interior, este un motiv de îngrijorare.

Eticheta interioară

În interiorul fiecărei perechi de pantofi sport există o altă etichetă ce repetă informațiile trecute pe eticheta din lateralul cutiei. Aici găsești două elemente importante pe care trebuie să le verifici: codul produsului si codul EAN.

  • EAN este un cod de bare format din 13 cifre ce te ajută să identifici produsul cu o simplă scanare.
  • Codul unic al produsului ce se găsește în interiorul pantofului (exemplu: Adidas Originals Superstar Classic - C77154), trebuie să corespundă celui trecut pe eticheta de pe cutie, precum și data fabricației.

Mirosul

Este unul dintre cele mai importante indicii. Atunci când vrem să verificăm dacă un pantof este confecționat din piele, îl mirosim. La fel cum pielea are un miros specific, la fel au și pantofii de calitate.

Mirosul fresh, pe care îl simţi atunci când miroşi o pereche de pantofi sport originală, este rezultatul materialelor de înaltă calitate folosite în procesul de producție. Dacă simți, în schimb, un miros pregnant de lipici şi de piele de slabă calitate, produsul nu este autentic.

Prețul

Dacă întâlnești perechi de sneakers la prețuri foarte mici sau la „reduceri masive”, gândește-te de doua ori înainte să faci o achiziție. Verifică întâi prețul modelului de pe site-ul oficial si compară.

Detaliile pantofilor

Analizează atent detaliile pantofului. Acesta trebuie să corespundă exact în înălțime, greutate, textură și cusături. Primul lucru la care trebuie să te uiți este înălțimea pantofului. Dacă un pantof este mai scund sau mai înalt, dacă este foarte greu sau dacă nu are cusături drepte și rezistente, ar trebui să te pună pe gânduri.

Magazinele legitime

Fii foarte precaut cu magazinele online. Cumpără numai de pe site-uri de încredere care oferă factură și garanție conform legii. Caută mereu înaintea unei achizitii date despre domeniile care-ți par suspecte. Verifică dacă magazinul are recenzii pozitive și vezi ce au mai spus alți cumpărători despre el.